Ryöstöt roolipelissä

Siirry alas

Ryöstöt roolipelissä Empty Ryöstöt roolipelissä

Viesti kirjoittaja fire lähetetty Ma Joulu 18, 2017 5:52 pm

Tässä viestissä selitetään miten ryöstöt Universal Street Life Roleplaying Gamessa käytännössä toimivat. Tämä ohjenuora toimii selkärankana sille, miten ylläpitäjät hoitavat mahdolliset ryöstöt. Erityiskiitos vielä Modern World-roolipelille, joiden systeemiä roolipelimme käyttää.

Jokaiseen ryöstöön liittyy aina kiinnijäämisriski joko teon aikana tai teon jälkeen. Tässä osiossa kerrotut asiat ovat enemmänkin teon jälkeen olevia kiinnijäämisriskejä. Tässä osiossa kerrotaan myös minkäsuuruinen saalis on sallittu minkäkinlaisesta ryöstöstä.

Ryöstöt roolipelissä SfLxJNE

Kiinnijäämisriski


Kiinnijäämisriski määräytyy pääasiallisesti sen mukaan kuinka isompi saalis kohteessa on; mitä suurempi saalis, sitä suurempi mahdollisuus jäädä kiinni. Sääntö perustuu siihen, että isomman ryöstösaaliin paikat sijaitsevat yleensä keskusta-alueella tai muutoin tiheällä alueella, missä on paljon silminnäkijöitä, poliisipartiointia ja varakkaissa liikkeissäkin on yleensä paremmat turvajärjestelmät kuin jonkun ghettoalueen lähikaupassa. Kiinnijäämisriski arvotaan nopalla, jossa on kuusi silmälukua. Alla on kohta, missä ilmoitetaan ryöstökohteiden kategorian silmäluvut.

Eli esimerkiksi ryöstät paikan, minkä kiinnijäämisriskin silmäluku on 3. Silloin rollataan nopalla, jossa 3 lukua on kiinnijäämisen puolesta ja toiset 3 kiinnijäämättömyyden puolesta. Jos taas ryöstät paikan minkä silmäluku on 4, silloin rollataan nopalla, jossa on määritelty 4 lukua, joissa jäät kiinni teosta ja 2 lukua, joissa selviät teosta, eli kiinnijäämisen suhde on 4:2. Silmäluku 3:n paikassa kiinnijäämisen suhde on 3:3 eli 1:1

Jaetaan ryöstökohteet alkuun kolmeen kategoriaan, jotka ovat A, B ja C.

A-luokassa on pääasiassa ryöstökohteet, joiden saalis on yleensä väliltä $0-$1000. Tarkoittaa käytännössä huoltoasemia, ruokakauppoja jne., jotka sijaitsevat hieman syrjemmällä ydinkeskusta-alueesta. Tämän luokan kiinnijäämisen silmäluku on 1-2.

B-luokassa on ryöstökohteet, joiden saalis on yleensä väliltä $1000-$10 000. Tällaisia kohteita voi olla esim. posti, hienot vaateliikkeet, pienet pankit, konttorit ja vaikkapa turvallisuusfirmat. Tämän luokan kiinnijäämisen silmäluku on 2-3.

C-luokassa on erittäin varakkaat ryöstökohteet, eli kaikki paikat joiden saalis on enemmän kuin $10 000. Ylärajaa ryöstösaaliille ei teoriassa ole, mutta pääasiassa kuitenkin pyritään siihen, että pysytään korkeintaan viisinumeroisissa luvuissa. Myös kuusinumeroisia ja sitä suurempia lukuja voidaan joskus sallia, mutta se vaatii jo ylläpitäjän suostumuksen. Tähän kategoriaan lasketaan isommat pankit, koru-, jalokiviliikkeet, arvonkuljetusryöstöt jne. Myös asekaupan murrot lasketaan tähän kategoriaan kuuluvaksi, mutta asekaupparyöstöt tässä eroaa siinä, että niissä rahallinen saalis on hyvin pieni. Tämän luokan kiinnijäämisen silmäluku on 3-5.

Koska kiinnijäämisen silmäluvuissa noppaluvut ei ole yhtä ainoaa niin luvun pienuuteen tai suuruteen voi vaikuttaa muutamia ingame-seikkoja, esimerkiksi jos ryöstö on hyvin suunniteltu ja toteutettu niin ylläpitäjän luvalla kiinnijäämisriskiä voidaan hieman pienentää. Ja vastaavasti jos ryöstö on aivan idioottimaisesti suunniteltu/toteutettu niin kiinnijäämisriskiä voidaan myös suurentaa.

Ryöstöt roolipelissä NgKAmtx

Mitä jos hahmolleni kävi käry?


Sitten ei syytä huoleen. Kiinnijäämisnoppaa voi pyörittää myös jo ryöstön tapahduttua. Jos nopan mielestä jäät kiinni, silloin ingamessa poliisi saa selville hahmosi henkilöllisyyden, mikä ei kuitenkaan tarkoita, että hahmosta täytyisi välittömästi luopua. Se tarkoittaa sitä, että poliisi etsii hahmoasi ja sinusta tuli juuri etsintäkuulutettu karkuri. Se tarkoittaa, että hahmosi täytyy piileskellä viranomaisia ja pysyä varjoissa. Etsintäkuulutettu hahmo ei voi mennä lentokentälle, risteilylaivalle tai muutenkaan ulkomaille yms jäämättä kiinni. Myöskään mitään kalliita ostoksia hahmosi ei voi juuri tehdä (esim. ostaa taloa tai autoa).

fire
Admin

Viestien lukumäärä : 22
Join date : 13.12.2016

http://uslrpg.palstahaku.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa