USLRPG:n säännöt

Siirry alas

USLRPG:n säännöt Empty USLRPG:n säännöt

Viesti kirjoittaja fire lähetetty Su Joulu 10, 2017 9:29 pm

Tässä on listattu tärkeimmät roolipelaamisen säännöt. Kuitenkin yksittäistapauksissa ylläpitäjän sana on auktoriteetti, ja ylläpitäjällä on oikeus soveltaa sääntöjä tilanteen mukaan.

1.Yleiset säännöt

Toiminto: Kun haluat, että hahmosi tekee jotain, tee toiminto * merkkien sisään. Esimerkki: *Pelaaja A istuu sohvalle ja painaa kaukosäätimestä television päälle.*

Offgame: Kun haluat sanoa jotain offgamessa, eli pelin ulkopuolella, käytä offgame-viivoja //. Esimerkki: //Mun pitää käydä nopeesti vessassa

2.Tappeleminen roolipelissä

Tämä on erittäin tärkeä asia osata ja opetella roolipelissä, sillä hyvän roolipelaajan taitoihin kuuluu myös se, että hän osaa kanssakäydä toisten pelaajien kanssa sujuvasti kaikenlaisissa tilanteissa. Tappelemisessa on erittäin tärkeää pitää mielessä, ettei kanssapelaaja osaa lukea ajatuksiasi tai välttämättä tajua kaikkea mitä teet. USLRPG on vuoropohjainen roolipeli, joka tarkoittaa sitä että sinun tulee antaa vastustajallesi aikaa reagoida maalaisjärkeä käyttäen niin paljon aikaa kun hän tarvitsee. Jos joku kuitenkin selvästi pakenee tappelemista afkaamalla, tai esimerkiksi ilmoittamalla offgamessa että hänen täytyy juuri nyt lähteä, voi tilanteeseen pyytää ylläpitäjän paikalle ja tilannetta voidaan käydä läpi myös jälkeenpäin ylläpitäjän kanssa.

Jotta kaikki sujuisi mahdollisimman sujuvasti, on hyvä olla mahdollisimman selkeä toiminnoissaan. Säästytään paljolta jälkipuinnilta, riitelemiseltä ja vaivalta kun kerrot tietyt tärkeät asiat suoraan toiminnossasi. Esimerkiksi jos lyöt jotakuta, sisällytä toimintaasi vähintään nämä kolme asiaa. Millä, mihin, ja miten. Malliesimerkki:

Pelaaja A: *Heilauttaa oikean nyrkkinsä kaaressa kohti Pelaaja B:n poskipäätä.*

Tässä esimerkissä tulee erittäin selväksi että Pelaaja A lyö oikean käten nyrkkinsä kohti Pelaaja B:n poskipäätä jonkinnäköisellä heilautuksella. Tämä on paljon selkeämpää kuin valitettavan yleinesesti näkemäni toiminto *lyö* tai *iskee*. Jätetään tällaiset toiminnot jeditemppeliin. Seuraavaksi selitetään hieman joukkotappelemisesta, ja miten tilanne tullaan selvittämään mahdollisimman helpolla tavalla niin, että tilanne voidaan roolipelata ilman sen suurempia keskeytyksiä.

Joukkotappelemisessa (yli 2 henkilöä) ainoat henkilöt ovat oikeat roolipelaajat. NPC:n käyttö on kiellettyä, ellei kyseessä ole ylläpitäjän järjestämä eventti. Ilmoita toiminnoissasi selvästi keneen kohdistat toimintosi. Ilman tätä kenelläkään ei ole mitään käsitystä, mitä tulee ja mistä tulee. Joukkotappelemisessa on myös erittäin tärkeää muistaa roolipelin vuoropohjaisuus. Tilanteessa, jossa on eroja osapuolten pelaajaluvuissa on eroa (Esimerkiksi kolme vastaan kaksi tilanne) tulee ottaa huomioon pari asiaa. Jos esimerkiksi kolme ihmistä päättää hyökätä yhden ihmisen kimppuun, pitää hänelle antaa oikeus tehdä rauhassa toiminto jossa hän reagoi kyseisiin iskuihin. Jos tilanne on kannaltasi toivoton, pidä mielessä että roolipelin sääntö nro. 4 (Lue: Munchaaminen) pätee. Joskus sinun tulee hyväksyä tappiosi roolipelin sujuvuuden ja realismin säilymisen takia.

3.Metapelaaminen

Yksi yleisimpiä, ja ärsyttävimpiä sääntörikkomuksia on MG eli metagame. Hahmosi ei tiedä asioita, mitä offeissa puhutaan tai mitä kaverisi on kertonut hahmostaan sinulle roolipelin ulkopuolella. Roolipelin ulkopuolelta ei viedä tietoa roolipelin sisälle. Tämä sääntö on ehdoton, ja sitä ei saa rikkoa, oli kyseessä sitten kuinka harmiton tieto tahansa.

4.Munchaaminen

Munchaaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että roolipelaat lähes voittamatonta hahmoa. Roolipelihahmosi ei voi väistää jokaista iskua ja luotia, etkä voi ennakoida kaikkea mitä hahmollesi tapahtuu. (Ks. Metapelaaminen)
Tämä on ehdottomasti kielletty roolipelissä.

5.Taikominen

Taikominen tarkoittaa rahan, aseiden, autojen tai muun omaisuuden käyttämistä ilman, että sitä on roolipelissä hankittu tai saatu luvan kanssa ylläpitäjältä.
Myös tämä on kiellettyä, ja taikomisesta voi seurata hahmon menetys tai jopa porttikielto.

fire
Admin

Viestien lukumäärä : 22
Join date : 13.12.2016

http://uslrpg.palstahaku.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa